Experience a world of culinary wonders at your fingertips, discover the best restaurants near you, get personalized recommendations Download the new JRE app!

news • November 11th, 2022

Velike ideje, strast in ustvarjalnost na mesto podpredsednika JRE International prvič postavile slovenskega člana

Premium

Petrovče, 9. november 2022 – 7. novembra je največje in najpomembnejše mednarodno združenje kreativnih gostincev, JRE International, na vodilna mesta imenovalo nove člane vodstva, ki z vizijo razvoja in novih poslovnih modelov v prihodnje želi nadgrajevati kreativnost visoke kulinarike in kakovost gostoljubja na najvišji ravni.

Imenovanje prvega slovenskega predstavnika na tako pomembno mesto krovne organizacije JRE predstavlja velik preskok za slovensko kulinariko. Gašper Puhan mesto predsednika JRE-Slovenija zapušča na polovici drugega mandata, a se kljub kratkemu vodenju in svojim v prihodnost usmerjenim modelom delovanja lahko pohvali z velikim prispevkom v razvoju samega združenja kot tudi gastronomije v širšem pogledu.

Ker primarno ne izhaja iz “kuhinje”, je svoje dolgoletne poslovne izkušnje kot lastnik več podjetij (med drugim tudi restavracije visoke kulinarike, Galerija okusov) prenesel v delovanje JRE-Slovenija. Tako je v preteklih letih slovensko združenje vzpostavilo jasnejšo strukturo delovanja in profesionaliziralo razvojno pisarno. Zelo velik pomen pripisuje tudi kadrovskim težavam, ki zadnja leta pestijo panogo, zato s številnimi projekti spodbuja vključevanje in izobraževanje mladih na njihovi profesionalni poti ter skupaj s člani išče napredne kadrovske rešitve.

Uveljavitev poslovnega modela, ki temelji na ekskluzivnosti kulinaričnih zgodb, je pomemben temelj, zaradi katerega pridružene restavracije s ponosom nosijo članstvo združenja. Skozi svoje delovanje so namreč spoznale, da se je s številnimi uspešno izvedenimi aktivnostmi Slovenija na mednarodnem nivoju uvrstila na sam vrh v primerjavi z ostalimi evropskimi državami.

Združenje JRE je na pobudo chefa Tomaža Kavčiča v Slovenijo vstopilo že leta 2007 in vse od takrat v evropskem prostoru nosi pomembno sporočilo o spoštovanju do hrane, izmenjavi izkušenj, spodbujanju tradicije skozi inovativnost talentiranih posameznikov in ohranjanju okolja, kar se odraža na najvišji kakovosti kulinaričnih doživetij. Zato je združenje v Sloveniji čez leta pripomoglo k pomembnemu razvoju na področju gastronomije, kar potrjuje tudi uspešna vključitev mednarodnega člana JRE, krovnega direktorja Hansa Van Manna, v slovenski odbor leta 2021.

Kot izpostavljajo v krovnem združenju, verjamejo, da so dobre prakse slovenskega poslovnega modela velika razvojna priložnost za vse njihove mednarodne člane. Prihod Gašperja Puhana (Slovenija) z veseljem pozdravljajo ter njegovo podporno nalogo predsedniku Danielu Lehmannu (Švica) in drugemu članu upravnega odbora Danielu Canzianu (Italija) vidijo v uspešnem priključevanju novih držav članic, pridobivanju novih pomembnih partnerstev in izvajanju novih razvojnih projektov, ki bodo njihovim članom, partnerjem in vsem obiskovalcem restavracij JRE zagotavljali še višjo dodano vrednost in številne nove kulinarične zgodbe.

Ker JRE International v naslednjem letu praznuje 50 let obstoja, bo ta pomembni jubilej počastilo s kongresom, ki se bo odvil v Franciji, državi, od koder idejno izvira. Zato verjamemo, da novosti in kreativnih idej v združenju tudi v prihodnje ne bo primanjkovalo.

Butičnost in ekskluzivnost za mednarodno prepoznavnost
Kot zadovoljno poudarja Puhan, v svojem imenovanju vidi veliko novih priložnosti za slovenske chefe in Slovenijo kot pomembno butično destinacijo na evropskem in svetovnem zemljevidu.

“V svojih projektih velik pomen dajemo promociji vseh ključnih gradnikov gastronomije in Slovenije kot izjemne turistične, kulinarične, vinorodne in zelene regije. V prihodnje se bomo še bolj zavzemali za dvig zavednosti o trajnostnih smernicah tako pri svojem delovanju kot tudi pri gostih, partnerjih, dobaviteljih, pridelovalcih in kmetih. Povezovanja so ključna za uresničitev razvojnih strategij in sprememb v prihodnosti,” nadaljuje Puhan.

V sklopu spodbujanja trajnostnih smernic so člani združenja JRE-Slovenija že pridobili okoljski certifikat Zeleni ključ in Slovenian Green Cuisine, ki utrjuje odlično sodelovanje združenja s Slovensko turistično organizacijo (STO). Da bi dokazali, da majhna Slovenija lahko zaseda pomembno mesto na zemljevidu mednarodne gastronomije, pa združenje z veseljem pozdravlja in sledi tudi viziji STO, ki z grajenjem zelene butične globalne destinacije za zahtevnega obiskovalca, ki išče raznolika in aktivna doživetja, mir in osebne koristi, postaja destinacija petzvezdičnih doživetij.

JRE – Neskončna strast
JRE je združenje ustvarjalnih chefov in gostincev, ki želijo deliti neskončno strast do gastronomije ter željo po izmenjavi izkušenj. Mednarodno združenje v 15 državah (v Avstriji, Belgiji, Nemčiji, Franciji, Italiji, Romuniji, Srbiji, Sloveniji, Španiji, Švici, Združenem kraljestvu, Avstraliji, na Hrvaškem, Irskem, Nizozemskem) šteje kar 350 restavracij.

Člane združenja JRE prepoznamo po nadpovprečnem talentu in strasti do gastronomije, ki jo potrjujejo z izborom vrhunskih lokalnih sestavin in proizvodov, ustvarjalnostjo chefov in skrbjo za ohranjanje tradicije. Restavracije JRE so posebne zaradi svojih lokacij, interjerja, vzdušja in storitev. Svoje kuharsko in strokovno znanje člani združenja z veseljem izmenjujejo na različne načine, kar je zadnja leta zagotovo pripomoglo k prestopu slovenske kulinarike na še višjo raven in obiskovalcem JRE restavracij omogočilo, da okusijo najboljše, kar ponuja kolektivna strast do gastronomije.

Upravni odbor JRE-Slovenija bodo v prihodnje sestavljali novoizvoljeni predsednik Grega Repovž (Gostilna Repovž, Šentjanž), Marko Pavčnik (Pavus – Grad Tabor, Laško), Gašper Puhan (Galerija okusov, Petrovče) in Hans van Manen, izvršni direktor mednarodnega združenja JRE-Jeunes Restaurateurs. 

Člani JRE-Slovenija: Danilo, Dam boutique hotel & restaurant, Galerija okusov, Gostilna Mahorčič, Gostilna Mak, Gostilna pri Lojzetu, Gostilna Rajh, Gostilna Rakar, Gostilna Repovž, Grič, Hiša Franko, Hiša Linhart, Hiša Raduha, JB Restavracija, Mama Marija, Ošterija Debeluh, Pavus, Pikol Restaurant, Rizibizi, Restavracija Atelje, Špacapanova hiša, TaBar

Za vse dodatne informacije in vprašanja vas prosimo, da se obrnete na kontakt: a.hotko@jre.si, M: 040 416 267